Reiki sessie

WAT IS REIKI?
Reiki is in het Westen wellicht de meest bekende vorm van energetische healing. Reiki een Japans woord, dat “Universele Energie” betekent. Deze energie is aanwezig in alles dat leeft. Tijdens een Reikibehandeling wordt deze energie doorgegeven en vindt ze zelf haar weg in lichaam en geest. Ze werkt daar waar het nodig is, op zowel lichamelijk en emotioneel als op mentaal en spiritueel niveau.

WAT DOET REIKI?
Energiebanen in ons lichaam kunnen geblokkeerd raken door emotionele, mentale of spirituele oorzaken. Deze blokkades kunnen klachten en/of ziektes veroorzaken. Reiki zorgt ervoor dat geblokkeerde energiebanen weer vrijkomen. Zo kan de energie weer vrijer stromen en dat levert verlichting van klachten of ziektes op. Bovendien kan een proces ontstaan waarbij onverwerkte ingrijpende gebeurtenissen verwerkt kunnen worden, hetgeen ook bijdraagt aan een betere balans van geest en lichaam; de basis van onze gezondheid. Rust, ruimte, inzicht en bewustwording kan ontstaan.
Tijdens een healing gebeurt er wat er op dat moment gebeuren mag; wat jij nodig hebt om bij jouw authentieke en krachtige Zelf te komen en te Zijn vanuit jeZelf. 

PRAKTISCH
Tijdens een Reikibehandeling lig je op een comfortabele behandeltafel of zit je op een stoel, als dat beter voor je is. 

Terwijl op de achtergrond ontspannende muziek klinkt, wordt de Reiki energie via specifieke Reiki handopleggingen doorgegeven.
Op plaatsen waar je liever niet direct aangeraakt wordt, kan ik mijn handen ook iets boven je lichaam houden. Intieme aanrakingen worden natuurlijk altijd vermeden.

ERVARINGEN
Ieder een Reiki sessie op een eigen manier. Sommige mensen voelen warmte, kou, tintelingen of een kriebelig gevoel. Anderen voelen schokjes in hun lichaam of worden emotioneel. Soms geven cliënten aan dat ze niets bijzonders voelden tijdens een behandeling. Dat is allemaal normaal en oké.

Ook de ervaringen die mensen hebben ná de sessie zijn verschillend. In het algemeen voelen mensen zich diep ontspannen en licht. Ze ervaren dat er meer ruimte en rust is ontstaan en dat ze zich minder vermoeid voelen. Ook kan er sprake zijn van een helderheid; door de healing of door hetgeen via waarnemingen naar voren kwam, is er een bewustwording ontstaan waardoor er opeens meer inzicht is in/over een probleem.

Soms duurt het wat langer voordat je het effect van de sessie optimaal ervaart, omdat het proces nog in gang is. De sessie werkt nog dagen, soms zelfs weken na.

NAGESPREK
Een sessie wordt altijd afgesloten met een nagesprek, waarin je je ervaringen kunt delen en datgene wat naar voren kwam, besproken wordt. Ook geef ik je graag inzichten, adviezen en/of oefeningen voor thuis mee, die kunnen bijdragen aan het herstel van de innerlijke balans en aan het in stand houden daarvan. Zodat jij dichterbij jouw Zelf komt en meer vanuit jouw kracht en Hart kunt gaan leven. 

HEALING OP AFSTAND
Een healing kan ook op afstand gegeven worden. Meer informatie hierover lees je op deze pagina.

TARIEFeen Reiki sessie duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en kost € 69,-. 

Een healing vervangt nooit de arts, andere medisch hulpverleners of geneesmiddelen, maar kan wel ondersteunend werken in een proces.