Cursus Reiki 3a

Reiki 3, de Mastergraad, wordt opgesplitst in twee delen: Reiki 3a en Reiki 3b. De cursus Reiki 3a richt zich op het verder uitbreiden en verdiepen van de Reikibehandeling. Tijdens de cursus Reiki 3b  leer je hoe je inwijdingen geeft en hoe je zelf les kunt geven in Reiki.

Reiki 3a  is het vervolg op de cursus Reiki 2. Tijdens die cursus werden er drie Reiki symbolen geintroduceerd, waarmee je hebt leren werken. Nu maak je kennis met een vierde, zeer krachtig Reiki symbool, dat gebruikt kan worden tijdens Reiki behandelingen en ook wordt ingezet bij het geven van inwijdingen. Je oefent dit symbool en leert ermee werken tijdens een (zelf)behandeling en een behandeling door tijd en ruimte heen.

Waar Reiki 1 met name op het fysieke en Reiki 2 met name op het emotioneel-mentale niveau is gericht, gaat het bij Reiki 3a vooral om healing op het spirituele niveau.

INWIJDINGEN
Reiki is een methode die werkt met inwijdingen. Door de Reiki 3 inwijding wordt de hoeveelheid Ki die je in jezelf vast kunt houden verder vergroot. Bovendien verhoogt het vermogen om de universele levensenergie door te geven.

De volledige Reiki opleiding omvat de cursussen Reiki 1, 2 en 3a en 3b. Zowel bij de eerste als bij de tweede en derde graad ontvang je inwijdingen.
Na de inwijding in Reiki 3a kun je jezelf en een ander een krachtige, diepgaande Reiki behandeling geven waarbij je alle vier de Reiki symbolen kunt inzetten.  Dat kan zowel een behandeling zijn waarbij de ontvanger lijfelijk aanwezig is, als een healing door tijd en ruimte heen. Bovendien heeft de inwijding die je tijdens de cursus Reiki 3a ontvangt effect op de spirituele ontwikkeling van jezelf, als ingewijde.

 

DE CURSUS REIKI 3a
Om met deze cursus te starten is het noodzakelijk dat je eerst een cursus Reiki 1 en 2 hebt gevolgd. 

De volgende punten komen tijdens de cursus o.a. aan de orde:

  • Korte herhaling van de geschiedenis van Reiki en de Reiki intenties
  • De verschillen tussen Reiki 1, 2 en 3a en 3b.
  • Je ervaringen met Reiki tot nu toe
  • De betekenis en invloed van Reiki 3 in/op je leven.
  • Het Reiki 3a symbool: uitspraak, betekenis, doel en schrijfwijze
  • De toepassingen van dit symbool tijdens een behandeling
  • Andere mogelijke toepassingen van het symbool
  • Een Reiki meditatie
  • Drie aanvullende technieken
  • En natuurlijk ontvang je de Reiki 3a inwijding.

We nemen ruim de tijd om het vierde Reiki symbool en de toepassing ervan te oefenen.

Je ontvangt een reader, zodat je alle informatie nog eens rustig door kunt lezen. Na afloop van de cursus krijg je het Reiki 3a certificaat.

De Reiki 2 cursus neemt één dag in beslag en kan zowel op individuele basis als in een groep (2 tot 4 deelnemers) gevolgd worden. Een smakelijke lunch, kruidenthee en iets lekkers zijn inbegrepen. Bij de lunch wordt natuurlijk rekening gehouden met eventuele dieetwensen.

DEELNEMEN
Voor meer informatie en/of overleg over de mogelijkheden voor een individuele cursus kun je contact met mij opnemen. Samen plannen we dan een geschikte datum.

Groepscursussen worden gegeven op één dag.
Data voor 2024: 26 juli, 22 november. Latere data volgen. Zie ook de agenda.

Wil je je inschrijven? Neem dan contact met me op!

TARIEF: jouw investering in een individuele cursus Reiki 3a bedraagt € 150,-. Wil je de cursus liever in een groep (2 tot 4 personen) volgen, dan bedraagt jouw investering €120,-.