1BELEVINGSAVONDEN

Bij Being One kun je elke twee weken deelnemen aan een belevingsavond. Op zo’n avond worden afwisselend klankbaden, EcoNIDRA sessies, meditaties met de Moederdrum en Sjamanistische trancereizen aangeboden. Meer informatie over deze sessies lees je verderop op deze pagina.

We werken elke avond met een kleine groep van maximaal zes deelnemers, zodat er voldoende aandacht kan zijn voor iedereen.

De belevingsavonden vinden plaats in de praktijkruimte (Prinses Beatrixstraat 20 te Mook) en beginnen om 20.00u, met inloop vanaf 19.40. Na afloop van de sessie van die avond is er mogelijkheid tot delen, onder het genot van een kopje kruidenthee of water. We sluiten de avond of om uiterlijk 21.30u.
Tijdens de sessies kun je lekker liggen op een matje of, als dat fijner voor je is, zitten op een stoel. Matjes, dekentjes en stoelen zijn voldoende aanwezig in de praktijkruimte. Kussentjes en andere materialen die je nodig hebt om comfortabel te kunnen liggen of zitten graag zelf meenemen!

Deelname aan een belevingsavond is mogelijk na inschrijving. De kosten per avond bedragen € 15,-. Deze kunnen ter plekke contant voldaan worden of vooraf via een betaalverzoek betaald worden. Wil je graag deelnemen aan een belevingsavond, neem dan contact met me op en schrijf je in!

In de agenda kun je zien wanneer de belevingsavonden plaatsvinden en welke sessie er die avond aangeboden zal worden. Data vanaf september volgen nog.

 

INHOUD VAN DE AVONDEN
Zoals eerder vermeld, is er een afwisselend aanbod op de spirituele belevingsavonden. Hieronder lees je meer over EcoNIDRA, meditatie met de Moederdrum, het klankbad en de sjamanistische trancereis.

ECONIDRA
EcoNIDRA is een variant van Yoga Nidra, wellicht bij veel mensen meer bekend. Het grootste verschil zit erin dat we bij EcoNIDRA  heel bewust de verbinding aangaan met de natuur.
EcoNIDRA is een soort geleide meditatieve reis. Of, beter gezegd, een drievoudige meditatieve reis: een reis door je zintuigen, door je lichaam én een reis door de natuur.  Tijdens deze reizen zul je je niet alleen verbinden met de natuur, maar ook met de ander en met jezelf. Met je eigen, innerlijke natuur.  Je komt op een zachte manier terug in je lijf en in je Wezen, en kunt intens gaan ervaren hoe wij als mensen deel uitmaken van een groter geheel waarin alles met elkaar verbonden is.

Een EcoNIDRA sessie duurt 60 tot 75 minuten en kan zo’n diepe rust en ontspanning geven dat ze hetzelfde effect heeft als 3 tot 4 uur slaap. Zo’n sessie is een bewuste keuze voor rust. Tijd voor jezelf. Even afstand nemen van waar je in je hoofd mee bezig bent. Stap voor stap kun je uit je hoofd komen, spanning en stress loslaten en diepe ontspanning ervaren. Zo diep, dat je tegen slapen aan zit. Of misschien zelfs in slaap valt, wat ook niet erg is. Je onderbewustzijn luistert evengoed.
In die diepe ontspannen staat kunnen lichaam en geest zich resetten. Tijdens de sessie krijg je bovendien de gelegenheid om in diepe ontspanning vanuit  je hart een voor jou belangrijke intentie of wezenlijk doel te benoemen en intens te doorvoelen. Dit kan een krachtige transformatieve werking hebben.
EcoNIDRA kan je een gevoel van thuiskomen bij jeZelf brengen.

MEDITATIE MET DE MOEDERDRUM
Een Moederdrum, ook wel Pow Wow drum genoemd, is een grote drum die bespeeld kan worden door één persoon of door meerdere personen tegelijkertijd. De drum brengt een diepe klank voort, een oerklank, die ons verbindt met Moeder Aarde, met het Universum, met onszelf en met elkaar.
Tijdens de Moederdrummeditatie combineren we de kracht van de Moederdrum met de kracht van geleide meditatie.
De ritmes en klanken van de Drum zorgen ervoor dat je dieper mee kunt gaan in de meditatie; door je open te stellen voor haar trillingen en je door haar te laten leiden, kun je gemakkelijker in een diepe ontspanning en meditatieve staat komen. Deze diepe ontspanning kan ruimte brengen in je hoofd, waardoor helderheid kan ontstaan en je inzichten op kunt doen die je op dat moment nodig hebt in je leven.
De geleide meditatie kan op haar beurt ervoor zorgen dat er iets in je aangeraakt wordt, in beweging wordt gebracht, waardoor ook weer helderheid en inzicht kunnen ontstaan.

Na een meditatie met de Moederdrum is er vaak sprake van een gevoel van diepe ontspanning,  en innerlijke rust. Een diepere verbinding met jeZelf.

KLANKONTSPANNING
Een klankontspanningssessie, ook wel een klankbad genoemd, is een moment van intense rust.
Terwijl je comfortabel ligt op een matje of zit op een gemakkelijke stoel is er eerst ruimte voor een korte geleide meditatie. Vervolgens mag je je mee laten voeren door de klanken van diverse akoestische instrumenten. Deze klanken omhullen je en dringen diep door in je lichaam, waar ze zorgen voor een subtiele innerlijke massage. Hierdoor kan je lichaamsenergie beter gaan stromen.
Ook kunnen de klanken van de instrumenten je in een diepe ontspanning en meditatieve staat brengen, waardoor er ruimte ontstaat voor het ontvangen van inzichten die je op dat moment nodig hebt in je leven.
Zo kan een klankbad lichaam en geest meer in balans brengen. Je komt meer tot jeZelf.

SJAMANISTISCHE TRANCEREIS
De sjamanistische trancereis is een vorm van geleide meditatie, waarbij je inzichten kunt opdoen en waardevolle informatie/boodschappen kunt ontvangen door naar een diepere laag van je bewustzijn te reizen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van trance, opgewekt door het ritmisch aanslaan van een sjamanendrum. Het constante ritme van de drum zorgt ervoor dat je gemakkelijker in een diepe ontspanning en trancestaat kunt komen.
Een sjamanistische reis maak je vaak met een vraag of intentie in gedachten, die je meeneemt in je reis.
De opgedane inzichten, informatie en boodschappen kunnen je helderheid, overzicht en innerlijke rust brengen. Je voelt je vaak meer en dieper verbonden met jeZelf en het Grote Geheel.