Cursus Reiki 2

Deze cursus is het vervolg op de cursus Reiki 1. Werden er bij Reiki 1 geen symbolen gebruikt, nu maak je kennis met drie Reiki symbolen en leer je hiermee te werken, zodat ze energetisch gezien tot leven komen. Ook leer je Reiki op afstand door te geven.

Reiki 1 richt zich op het fysieke lichaam; Reiki 2 heeft vooral invloed op het emotionele en mentale lichaam.

INWIJDINGEN
Reiki is een methode die werkt met inwijdingen. Deze worden gegeven door een Reiki Master. Door Reiki inwijdingen te ontvangen, worden de energiebanen in je lichaam geopend en ontdaan van obstakels. De Ki kan beter gaan stromen; de levensenergie wordt versterkt. Ook wordt je verbonden met de bron van alle universele Ki. Je kunt daarna de Ki laten stromen door je handen op jezelf, een medemens of een ander levend organisme te leggen.

Door de Reiki 2 inwijding wordt de hoeveelheid Ki die je in jezelf vast kunt houden verder vergroot. Bovendien verhoogt het vermogen om de universele levensenergie door te geven.

DE REIKI OPLEIDING
Een volledige Reiki opleiding omvat de cursussen Reiki 1, 2 en 3a en 3b. Zowel bij de eerste als bij de tweede en derde graad ontvangt je inwijdingen.

Na de inwijding in Reiki 2 kun je niet alleen jezelf en/of een ander die lijfelijk aanwezig is behandelen, maar kun je Reiki ook op afstand doorgeven aan anderen of  overbrengen op situaties. Bovendien heeft de inwijding effect op de emotionele en mentale gezondheid van jezelf, als ingewijde.

kDE CURSUS REIKI 2
Om met Reiki 2 te starten is het noodzakelijk dat je eerst een cursus Reiki 1 hebt gevolgd. Ongeveer drie tot vier maanden daarna kun je deelnemen aan een cursus Reiki 2.

De volgende punten komen tijdens de cursus o.a. aan de orde:

  • Korte herhaling van de geschiedenis van Reiki en de Reiki intenties
  • De verschillen tussen Reiki 1 en Reiki 2
  • De drie Reiki 2 symbolen: uitspraak, betekenis, doel en schrijfwijze
  • De toepassingen van deze symbolen tijdens een behandeling
  • Andere mogelijke toepassingen van de drie Reiki symbolen
  • Reiki geven op afstand
  • Een Reiki meditatie
  • En natuurlijk ontvang je de Reiki 2 inwijding.

We nemen ruim de tijd om de Reiki symbolen en de toepassing ervan te oefenen.

Je ontvangt een reader, zodat je alle informatie nog eens rustig door kunt lezen. Na afloop van de cursus krijg je het Reiki 2 certificaat.

De Reiki 2 cursus neemt één dag in beslag en kan zowel op individuele basis als in een groep (2 tot 4 deelnemers) gevolgd worden. Een smakelijke lunch, kruidenthee en iets lekkers zijn inbegrepen. Bij de lunch wordt natuurlijk rekening gehouden met eventuele dieetwensen.

DEELNEMEN
Voor meer informatie en/of overleg over de mogelijkheden voor een individuele cursus kun je contact met mij opnemen. Samen plannen we dan een geschikte datum.

Groepscursussen worden gegeven op één dag.
Data in 2024: 17 mei, 20 september. Latere data volgen. Zie ook de agenda.

Wil je je inschrijven? Neem dan contact met me op!

TARIEF: jouw investering in een individuele cursus Reiki 2 bedraagt € 150,-. Wil je de cursus liever in een groep (2 tot 4 personen) volgen, dan bedraagt jouw investering €120,-.