Cursus Reiki 1

Wil je graag zelf Reiki leren geven? Bij Being One ben je aan het juiste adres!

Tijdens deze cursus leer je hoe je jezelf en een ander kunt behandelen met Reiki. Je ontvangt de Reiki-inwijding, waardoor je energiekanaal wordt geopend en jij de Reiki-energie beter kunt ontvangen en doorgeven. Bovendien krijg je meer informatie over de achtergronden van Reiki.

WAT IS REIKI?
Reiki is een eenvoudige en effectieve methode om mensen te behandelen via handoplegging. Reiki komt oorspronkelijk uit Japan. Het woord Reiki betekent “Universele Levenskracht”.

Als een medemens ergens pijn heeft, plaatsen we vaak instinctief onze handen op de pijnlijke plek om de pijn te verzachten of weg te nemen. Dat gebeurt al zo sinds mensenheugenis. Door aanraking wordt warmte, rust, liefde en ook genezende kracht overgedragen. Deze energie is de levenskracht, die ieder levend wezen uitstraalt. In Japan wordt zij “Ki” genoemd. Vandaar de naam “Reiki”. Tijdens een Reikibehandeling wordt deze energie doorgegeven en vindt ze zelf haar weg in lichaam en geest. Ze werkt daar waar het nodig is, op zowel lichamelijk en emotioneel als op mentaal en spiritueel niveau. Reiki richt zich op het behandelen van de oorzaak van de klachten, en niet op de symptomen ervan. Het is een oeroude methode, die pas de laatste decennia ook in het Westen bekend is geworden

INWIJDINGEN
Reiki is een methode die werkt met inwijdingen. Deze worden gegeven door een Reiki Master. Door Reiki inwijdingen te ontvangen, worden de energiebanen in je lichaam geopend en ontdaan van obstakels. De Ki kan beter gaan stromen; de levensenergie wordt versterkt. Ook word je verbonden met de bron van alle universele Ki. Je kunt daarna de Ki laten stromen door je handen op jezelf, een medemens of een ander levend organisme te leggen.

DE REIKI OPLEIDING
Een volledige Reiki opleiding omvat de cursussen Reiki 1, 2 en 3a en 3b. Zowel bij de eerste als bij de tweede en derde graad ontvangt je inwijdingen. Bij elke graad verhoogt het vermogen om Ki door te geven. Ook kun je een steeds grotere hoeveelheid Ki in je lichaam vasthouden.

Na de inwijding in Reiki 1 kun je jezelf behandelen, of een ander die lijfelijk aanwezig is. Bovendien heeft de inwijding effect op de fysieke gezondheid van jezelf, als ingewijde.

DE CURSUS REIKI 1
Om met Reiki 1 te starten hoef je geen specifieke vooropleiding te hebben.

De volgende punten komen tijdens de cursus aan de orde:
– De geschiedenis van Reiki
– De vijf leefregels
– Het energieveld rond het lichaam
– De chakra’s
De toepassingen van Reiki
– De Reiki handposities
De Reiki zelfbehandeling en de  behandeling van een ander
– Praktische tips en adviezen

Verder oefenen we op elkaar (of op een oefenpersoon, als daar de voorkeur aan gegeven wordt) en wordt natuurlijk de Reiki 1 inwijding gegeven.

Je ontvangt een reader en het Reiki 1 certificaat na afloop van de cursus.

De Reiki 1 cursus neemt één dag in beslag en kan zowel op individuele basis als in een groep (2 tot 4 deelnemers) gevolgd worden. Een smakelijke lunch, kruidenthee en iets lekkers zijn inbegrepen. Bij de lunch wordt natuurlijk rekening gehouden met eventuele dieetwensen.

DEELNEMEN
Voor meer informatie en/of overleg over de mogelijkheden voor een individuele cursus kun je contact met mij opnemen. Samen plannen we dan een geschikte datum.

Groepscursussen worden gegeven op één dag.
Data in 2024: 18 april, 9 augustus. Latere data volgen! Data vind je ook in de agenda. 

Wil je je inschrijven? Neem dan contact met mij op.

TARIEF: jouw investering in een individuele cursus Reiki 1 bedraagt € 150,-. Wil je de cursus liever in een groep (2 tot 4 personen) volgen, dan bedraagt jouw investering €120,-.