Healing met de sjamanendrum

Healing met de sjamanendrum is één van de vormen van sjamanistische healing.

WAT IS EEN SJAMANENDRUM?
De sjamanendrum is een instrument dat binnen het sjamanisme wereldwijd al van oudsher wordt gebruikt. Deze drums worden traditioneel gemaakt door een ongelooide dierenhuid strak over een houten frame te spannen. Hierdoor ontsaat een trommel met een krachtig geluid, die zowel met de hand als met een drumstok bespeeld kan worden.

Het geluid van de sjamanendrum wordt wel “De hartslag van Moeder Aarde” genoemd.

HEALING MET DE SJAMANENDRUM 

Een healing met een sjamanendrum is een bijzondere en krachtige ervaring. In afstemming op de cliënt, op de universele levensenergie en op het Wetend Veld maakt de healer diep contact met de sjamanendrum. Even later begint de drum te klinken. De healer wordt als het ware geleid door de drum en voelt welke klanken en ritmes de cliënt nodig heeft.
Bij elke slag op de drum ontstaat er een trilling, die voelbaar is in het lichaam. Het lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water, dat reageert op die trilling. Door de drum op een bepaalde manier te bespelen dichtbij het lichaam van de cliënt,  kunnen de trillingen ervan diep in het lichaam doordringen. Daar zorgen ze voor een innerlijke massage, waardoor energetische blokkades kunnen verminderen of verdwijnen, en onderdrukte emoties voelbaar worden en losgelaten kunnen worden.  Lichaamsenergie gaat hierdoor weer vrij(er) stromen. Ook kunnen de klanken en ritmes van de drum een diepe ontspanning en meditatieve toestand brengen, waardoor er ruimte ontstaat voor het ontvangen van inzichten.

 Healing met de sjamanendrum kan zo lichaam en geest weer meer in balans brengen.