Geur- en Klankbad

Een Geur- en Klankbad is een cadeautje voor jezelf. Een moment van intense rust en ontspanning, afgestemd op jouw behoeftes op dat moment. Liggend op een behandeltafel of op een matras op de grond, word je omringd door de warme klanken van verscheidene door mij bespeelde akoestische instrumenten en door de fijne geur van de door jouzelf uitgekozen etherische olie. Het enige dat je hoeft te doen, is de klanken en het aroma binnen te laten komen en ervan te genieten. De klanken dringen diep door in je lichaam en zorgen zo voor een subtiele innerlijke massage. Je lichaamsenergie gaat beter stromen  waardoor je lichaam en geest meer in balans worden gebracht. Het aroma van de etherisch olie draagt hieraan nog eens extra bij. Zo ontstaat er een diepe ontspanning en een gevoel van rust. Je komt meer tot jeZelf.

Voor het Klankbad worden o.a. klankschalen van verschillende grootte gebruikt. Elke schaal heeft een unieke, harmoniserende klank die inwerkt op je lichaam, je gevoelens, emoties en herinneringen. Verder kan ik gebruik maken van de gong, de oceandrum, de rainstick (regenbuis), de koshi’s (windgongen), de sjamanendrum, tingsha’s (handcimbalen) en de sansula (duimpiano). Tijdens de sessie stem ik me op jou af, zodat mijn intuïtie me vertelt welke klanken ik op welk moment voor jou mag laten klinken.

Voorafgaand aan het Geur- en Klankband, tijdens een kort inleidend gesprek, mag je zelf bepalen welke geur er tijdens jouw klankbad in de ruimte aanwezig is. Er staat een aantal etherische oliën klaar, waaruit je kunt kiezen. Ruik en volg je gevoel! Alle oliën zijn van de kwaliteitsmerken Chi en Prima Vera, en zijn geselecteerd op hun ontspannende werking. Ze worden nooit direct op je lichaam aangebracht; hun geur wordt verspreid via een aroma diffuser.

Na afloop krijg je alle tijd om rustig bij te komen. Onder het genot van een kop kruidenthee of water is er de ruimte om ervaringen te delen.

TARIEF: Een ontspannend Geur- en Klankbad duurt ongeveer 45 minuten en kost €42,-.

LET OP: Er zijn situaties waarin het afgeraden wordt een Geur- en Klankbad te ondergaan. Heb je een pacemaker of heb je last van hartritmestoornissen, dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze sessies. Ook tijdens de eerste 12 en de laatste 12 weken van een zwangerschap raad ik je af om een klankbad te ondergaan.

Een Geur- en Klankbad is geen vervanging voor een artsenbezoek of geneesmiddel, maar kan wél ondersteunend werken in een proces.