Reiki 

WAT IS REIKI?
Reiki is een eenvoudige en effectieve methode om mensen te behandelen via handoplegging. Reiki komt oorspronkelijk uit Japan. Het woord Reiki betekent “Universele Levenskracht”.

Als een medemens ergens pijn heeft, plaatsen we vaak instinctief onze handen op de pijnlijke plek om de pijn te verzachten of weg te nemen. Dat gebeurt al zo sinds mensenheugenis. Door aanraking wordt warmte, rust, liefde en ook genezende kracht overgedragen. Deze energie is de levenskracht, die ieder levend wezen uitstraalt. In Japan wordt zij “Ki” genoemd. Vandaar de naam “Reiki”. Tijdens een Reikibehandeling wordt deze energie doorgegeven via een healer naar de cliënt, d.m.v. handopleggingen. De energie  werkt daar waar het nodig is, op zowel lichamelijk en emotioneel als op mentaal en spiritueel niveau. Reiki richt zich op het behandelen van de oorzaak van de klachten, en niet op de symptomen ervan. Het is een oeroude methode, die pas de laatste decennia ook in het Westen bekend is geworden

WAT DOET REIKI?
Energiebanen in ons lichaam kunnen geblokkeerd raken door emotionele, mentale of spirituele oorzaken. Deze blokkades kunnen klachten en/of ziektes veroorzaken. Reiki zorgt ervoor dat geblokkeerde energiebanen weer vrijkomen. Zo kan de energie weer vrijer stromen en dat levert verlichting van klachten of ziektes op. Bovendien kan een proces ontstaan waarbij onverwerkte ingrijpende gebeurtenissen verwerkt kunnen worden, hetgeen ook bijdraagt aan een betere balans van geest en lichaam; de basis van onze gezondheid. Rust, ruimte, inzicht en bewustwording kan ontstaan.
Tijdens een healing gebeurt er wat er op dat moment gebeuren mag; wat jij nodig hebt om bij jouw authentieke en krachtige Zelf te komen en te Zijn vanuit jeZelf.